Køkkenelementer

Køkkenelementer er en jungle

Idag skal et køkken have mange funktioner. Det er ikke kun et sted vi laver mad - og ungerne bliver fodret af. Køkkenet er, for de fleste af os, det rum, vi opholder os allermest i. Derfor er der mange overvejelser, som du skal gøre, inden du går ud og køber et nyt køkken eller nye køkkenelementer. Hvilke farver skal lågerne være? Hvor dybe skal skabene være? Hvor høj skal bordpladen være? - Skal vi have affaldskværn? Skal det være grebsfrit? Mulighederne er uendelige. Så vi har lavet en guide, der kan tage dig i hånden i dit køkkenkøb. Ender du med at købe det hos os i Nettoline er vi selvfølgeligt glade for det. MEN det vigtigste er ikke, hvem du køber hos, men hvad du køber.

Nyt køkken ja, men hvilket?


Det gamle køkken er slidt, farverne er matte og det hele er håbløst umoderne. Sådan går det oftest. Men hvad skal du så vælge i stedet for? - Det vigtigste er, at holde dig for øje hvilken funktion dit køkken skal have i dit hjem. Hvordan bruger du og din familie jeres køkken til hverdag? Måske skal der være ekstra bordplads til at børnene kan lave lektier, mens den ældre del af husstanden står for madlavningen. Måske er det på tide at sammenlægge køkkenet med stuen i et dejligt køkken/alrum? - Der er mange ting at tage højde for. Så før du propper familien i bilen og racer på køkkenjagt, så sæt jer ned og tal jeres ønsker, behov og drømme igennem. - Kort sagt starter dit nye køkkenprojekt ved dit gamle køkkenbord. Et godt råd er at notere behov og særlige ønsker ned på et stykke papir og forholde jer til dem én for én, så I ikke glemmer noget.

Hvad fylder du i dit køkken?


Når den overordnende plan er på plads, og der er taget højde for væltede vægge, kogeøer og vinduer - er det tid til at overveje hvilke hårde hvidevarer der skal i køkkenet. Måske er det tid til at få en separat fryser eller en espressomaskine. Uanset hvilke hårde hvidevarer I vælger tager det af pladsen. Så vær opmærksomme på at få afdækket denne del grundigt og se fremad. Går I med drømme om en familieforøgelse er en ekstra stor opvaskemaskine måske vejen frem? Er I flittige brugere af jere ovn skal det måske være en separat ovn, der er placeret i en ergonomisk korrekt højde, så I slipper for at bøje jer et utal af gange hver uge.


Overvej jeres køkkenrutiner


Det vigtigste er, at gøre jer tanker om hvordan I normalt bruger jeres køkken. Hvis I bager meget, så er det en fordel, at have plads til at kunne stille de varme plader fra jer, når de kommer ud af ovnen. Er I glade for at lave mad sammen, er det en god ide at have flere arbejdsstationer samt eventuelt to vaske, så I undgår trangsel. Er der én eller flere i familien, der har en tendens til at smøre madder til at tage med på farten, så kan et skærebræt i umiddelbar nærhed af køleskabet være en oplagt mulighed.

Fremtidssikret køkken


Ligesom det er vigtigt at vælge en farve til skabe og skuffer, som I kan holde ud til, at se på mange år ud i fremtiden - er det også vigtigt at se i øjnene, at I bliver ældre. De fleste af os på et tidspunkt erkende, at vi bliver ældre. Så med mindre I planlægger at skifte køkkenet ud flere gange i jeres tid, så er det en fordel at fremtidssikre køkkenet. Dette kan eksempelvis gøres ved at lave udtrækkelige indsatser i underskabe således at I, når ryggen begynder at mærke årene, kan finde ting bagerst i skabet uden at skulle kravle pustende og stønnende rundt. Dette gælder også ift. farvevalg. Ved I, at stuen skal have en ordentlig overhaling indenfor de nærmeste år, er det måske en god ide at vælge en farve til køkkenelementerne som ikke står i skærende kontrast, men derimod kan blive en del af den røde tråd gennem husets rum.  


Bordpladen er det vigtigste køkkenelement


Bordplader fås i et hav af afskygninger og materialer. Bordplader i træ skal oftest behandles og vedligeholdes med enten olie eller lak - alt efter hvilken behandling pladen har fået fra fabrikantens side. Træbordplader er smukke og stemningsfyldte, men de er ikke så resistente i relation til varme gryder og kan ofte blive ridset. Så har du behov for at kunne stille varme genstande direkte på bordpladen, så er en stenplade ofte at foretrække. Hvis stenplader lyder som et oplagt valg for din husstand, så er bordplader i kompositsten en god mulighed. Kompositsten kan tåle den varme, som pander og plader afgiver, dog skal du afstå fra at placere brandvarme gryder og lignende på pladen uden indledende afkøling. Er du på jagt efter et rustikt look er bordplader i beton meget moderne i øjeblikket.  

Alternativt kan du vælge laminatplader, da disse er varmefaste og kan tåle op til 110 grader. De er ligeledes meget slidstærke, men derfor skal du stadig afstå fra at bruge knive direkte på bordpladen. Så hvis du vil efterlade meget varme genstande direkte på bordet er en laminatplade vejen frem. Dog skal du være opmærksom på, at glatte laminatplader er meget modtagelige overfor ridser. Men laminatplader kræver ingen løbende vedligeholdelse hvilket formentligt også er med til at gøre laminat til et meget populært køkkenelement.
DANSK KØKKENPRODUCENT

Nettoline er en dansk køkkenproducent som fremstiller køkken, bad, bryggers og garderobe på egen fabrik i Aulum mellem Herning og Holstebro. De dansk designede produkter i høj kvalitet sælges gennem selvstændige forhandlere i hele landet.

Nettoline prioriterer høj produktkvalitet, ekseptionel service og dygtige lokale forhandlere, som kender kundernes lokale behov og ønsker. Kun den vej igennem kan vi sikre, at et køb af Nettoline produkter bliver en unik oplevelse.
Cookie- og privatlivspolitik

Nettoline A/SVÆvervej 33-357490 AulumKontakt forhandler